Hemofarm obeležava 60 godina rada

Biznis 01. jun 202013:14 > 13:15
Podeli:
Izvor: N1

Hemofarm, vodeća farmaceutska kompanija u regionu, danas obeležava 60 godina konstantnog rasta, brojnih poslovnih uspeha i stalnog obaranja sopstvenih rekorda, saopštila je ova kompanija.

Od malog pogona, koji je 1. juna 1960. nastao u Vršcu, Hemofarm je danas lider u regionu i kompanija koja posluje globalno, na tri kontinenta i u 36 zemalja u svetu.

Na svojim počecima 1960. Hemofarm je imao 30 radnika, a danas zapošljava oko 3.500 ljudi.

U portfoliju kompanije nalazi se oko 400 proizvoda u različitim formama i dozama, a iz godine u godinu unapređivano sopstveno poslovanje, a prošlu 2019. završila je čak sa trostrukim rekordom, u obimu proizvodnje 5,7 milijardi tableta i drugih formi lekova koje su nastale u pogonima Hemofarma, u veličini proizvodnog portfolija i u prodaji.

U ovoj jubilarnoj godini očekuje novi proizvodni rekord od oko sedam milijardi tableta, kapsula i drugih formi.

Generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger rekao je da je ponosan na činjenicu da je Hemofarm stalno napredovao, iz godine u godinu bio dodatno bolji i da u njihovoj poslovnoj istoriji nije bilo oscilacija ili padova, već samo novih rekorda.

„Naš uspeh nastao je iz spoja domaće pameti i najmodernije nemačke tehnologije što je rezultiralo lekovima koji su svetskog kvaliteta. Isti lek koji piju Srbi, piju i Nemci i Rusi. Pacijenti i zdravlje građana naš su prioritet i iz tog razloga smo razvili najširu paletu lekova na ovim prostorima, a prevenciju bolesti stavili u fokus naših aktivnosti“, istakao je on.

Osim uspešnog poslovanja, važna odlika Hemofarma u prethodnih 60 godina bilo je kontinuirano pomaganje
zajednici u kojoj je ponikao.

Svoju pomoć drugima sprovodi i kroz Hemofarm fondaciju koja je do sada donirala pomoć i realizovala aktivnosti u vrednosti od čak 13 miliona evra.