PKS osnovala Klub otvorenih inovacija kako bi podstakla razvoj domaćeg tržišta

Biznis 01. jun 202012:25 > 12:30
Podeli:
Izvor: N1

Klub otvorenih inovacija osnovala je Privredna komora Srbije kako bi podstakla zajedničke aktivnosti velikih i srednjih kompanija sa domaćim startapima i malim privrednim društvima, kao i razvoj domaćeg tržišta, saopšteno je iz PKS.

Kako je objašnjeno, Klub otvorenih inovacija je ambijent u kome male domaće firme, startapovi, fakulteti i instituti imaju mogućnost da zajedno rade na rešavanju izazova u poslovanju i kreiranju izvoznih proizvoda iz Srbije (made in Serbia). 

Dodatna aktivnost biće i Akademija otvorenih inovacija koju će realizovati Poslovna akademija PKS, gde će velike kompanije davati predloge tema namenjenih startapima i malim firmama dok će predavanja držati eksperti različitih oblasti. Prednosti članstva u Klubu otvorenih inovacija jesu povećanje inovacionog kapaciteta – upoznavanje sa novim tehnologijama i biznis modelima, saradnja na projektima, jačanje produktivnosti kroz uštedu troškova i vremena, poboljšanje imidža kompanije, iniciranje promena i obuka unutar kompanija, poručili su iz PKS.

Članstvo u Klubu otvorenih inovacija je besplatno i dostupno je za velike i srednje kompanije koje žele da povećaju inovacione mogućnosti u svom sektoru, klub je operativan, a prvi poziv za inovacije planiran je za kraj avgusta, dok se početak radionica očekuje u septembru.