Tržni centar "Promenada" dobio upotrebnu dozvolu

Biznis 23. maj. 202015:20 > 15:27
Podeli:
Izvor: N1

Tržni centar "Promenada" u Novom Sadu dobio je upotrebnu dozvolu i počeo je da radi, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Kako se navodi, gradska uprava Novog Sada usvojila je u petak, 22. maja, zahtev vlasnika objekta TC „Promenada“ kompanije NEPI koji se tiče prijave završetka objekta u konstruktivnom smislu.

POVEZANE VESTI

Odmah nakon toga, istog dana, zvanično im je izdata upotrebna dozvola i s tim u vezi, TC „Promenada“ počeo je da radi, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, tržni centar „Promenada“ u Novom Sadu nije počeo rad kada i ostali objekti tog tipa, a nakon ukidanja vanrednog stanja, jer nije dobio upotrebnu dozvolu, preneo je ranije portal 021.

Najveći tržni centar na Balkanu, kako su ga nazvali, više od godinu dana radio je bez upotrebne dozvole. Prošle godine istekao je period probnog rada, odnosno rok do kada je trebalo da ishoduju upotrebnu dozvolu. U „Promenadi“ su tada govorili – ima još vremena.

Kako su uveravali, u tom periodu uložili su blizu dva miliona evra u rešavanje dva problema – protivpožarne zaštite i podzemnih voda. Do toga su, podsetimo, doveli, jer su u toku gradnje menjali projekat kako bi uštedeli na hidroizolaciji.