Mali: 100 evra je doza optimizma, sledeće nedelje uputstva

Biznis 07. maj. 202009:33 > 09:35
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je pomoć države od 100 evra svakom punoletnom građaninu "doza optimizma" koja se daje narodu i najavio da od ponedeljka kreće kampanja kojom će biti objašnjavan način prijavljivanja za uplatu.

Mali je, u gostovanju na televiziji Pink, rekao da će prijavljivanje onih koji žele tu pomoć početi od 15. maja, preko portala na sajtu Trezora Ministarstva finansija ili telefonom, preko kol-centra.

POVEZANE VESTI

„To je vrlo prosto, jedan minut da ubacite dva, tri podatka koji su potpuno zaštićeni. Imate jedan mali kvadratić gde kaže, svako ko želi, slažem se da dam ove podatke da bi se iskoristilo za uplatu 100 evra“, rekao je danas Mali za televiziju Pink.

Dodao je da se „nakon toga, taj registar podataka briše“ jer je to „privremeni registar a ne nešto što će da ostane ne znam koliko godina, nego je privremeni, ako bude nekih pimedbi, žalbi“.

„To sve kada se završi mi ćemo taj registar ukinuti, obrisati tako da ga više neće biti. Naš cilj je da svako ko želi dobije tih 100 evra“, rekao je Mali.

Mali je, komentarišući zamerke koje su upućivane na odluku da se dodeli 100 evra, istakao da od kritičara nije čuo nijedan argument kojim bi potkrepili svoje tvrdnje.