Vučić s EBRD: Srbija otpornija od drugih u regionu na uticaj pandemije

Biznis 27. apr 202011:30 > 11:30
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem o saradnji Srbije i EBRD u uslovima pandemije kovid-19, uticaju pandemije na privredni rast Srbije i Zapadnog Balkana i na globalna ekonomska kretanja, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučić je u razgovoru preko konferencijskog poziva, rekao da pandemija ima veliki uticaj na ekonomiju Srbije, ali da se pokazalo da su zdrave i stabilne javne finansije doprinele da bude otpornija na taj uticaj od drugih u regionu. Vučić je dodao da je stanje finansija zemlje takvo zahvaljujući i podršci EBRD.

Predsednik EBRD Čakrabarti je čestitao Vučiću na tome kako je Srbija odgovorila na aktuelne izazove i rekao da je impresioniran preduzetim merama, posebno na fiskalnoj strani, što inače nije lako učiniti, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao da je se raduje nastavku dobre saradnje sa EBRD i da su više nego dobrodošle investicije te institucije u privatni sektor, posebno u mala i srednja preduzeća.

Tokom sastanka je posebna pažnja posvećena planovima za saradnju EBRD sa lokalnim samoupravama, koje će doprineti razvoju gradova i mesta u Srbiji.