Posle pauze Henkel počeo proizvodnju u Kruševcu: Primenjujemo sve mere

Biznis 16. apr. 202013:01 > 13:02
Podeli:
Izvor: Promo

Nakon što je pre dve nedelje, posle oboljevanja nekoliko radnika od koronavirusa, "Henkel" obustavio proizvodnju u svojoj fabrici u Kruševcu, proizvodni pogoni su danas počeli da rade.

„Kao što je i planirano, fabrika u Kruševcu ponovo počinje sa radom 16. aprila. Naša kompanija preduzima sve mere i svakodnevno prati zdravstveno stanje svojih zaposlenih kako bi bila u mogućnosti da na najbolji mogući način reaguje u ovakvim situacijama“, navedeno je u odgovoru „Henkela“ na pitanje agencije Beta.

Iz te kompanije podsećaju da je briga o zaposlenima jedan od njenih prioriteta, što je i bio razlog da se na dve nedelje obustavi proizvodnja.

Napominju da profesionalni tim svakodnevno dezinfikuje radne i zajedničke prostorije, obezbedjena su dezinfekciona sredstva i zaštitna oprema, svima koji ulaze u fabriku meri se tempertura beskontaktnim toplomerom, dupliran je broj autobusa za prevoz radnika, postavljene su dezinfekcione barijere za kamione i vozila koja ulaze u fabriku, te brojne druge mere.

Uz napomenu da poštuju privatnost svojih zaposlenih, ne navode koliko je radnika obolelo i koliko ih je u samoizolaciji.

„Henkel“ navodi da je kompaniji, uz bezbednost zaposlenih veoma važno i obezbedjivanje kontinuiteta poslovanja kruševačke fabrike koja je medju najboljima u „Henkel“ sistemu i veoma je značajna za kompaniju, ali i za domaću privedu.

„Stoga, i u ovim teškim vremenima dajemo svoj maksimum da zadržimo kontinuitet i obezbedimo snabdevanje svih tržišta. Posebnu pažnju posvećujemo svojim potrošačima i nastojimo da i u ovim vanrednim okolnostima ispunimo njihove zahteve i očekivanja“, navodi „Henkel“ u odgovoru Beti.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.