Stojiljković: Vlast ne može sama da odlučuje o merama, to je novac svih građana

Biznis 03. apr. 202013:04 > 13:08
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković ocenio je da vlast ne može sama da odlučuje o antikriznom paketu vrednom 5,1 milijardu evra jer je reč o novcu građana i dugovima koji će pasti na teret svih zaposlenih.

„Aktuelna situacija i ono što tek sledi nalaže više odmerenosti umesto trijumfalnog marketinškog isticanja navodnog poklona građanima. Jer, svima treba da bude potpuno jasno da vlast samo raspoređuje novac zaposlenih građana“, naveo je Stojiljković u pisanoj izjavi.

On je naveo da „Nezavisnost“ nije konsultovana prilikom koncipiranja vladinog paketa mera, iako je reč o raspodeli novca svih zaposlenih.

„Država će se dodatno zaduživati, a dugove će morati da vraćaju opet svi radno angažovani. Sve govori da je, unutar dolazeće ozbiljne krize, iz logike vanrednog stanja lako preći u zlokobnu tišinu radnog logora u kome će poluzaposleni i dodatno osiromašeni i zaplašeni biti usmereni na golo preživljavanje. Zato vlasti polažu veliki ispit odgovornosti, sposobnosti i solidarnosti“, naveo je Stojiljković.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.