CarGo razmatra da se odrekne profita u korist svojih zaposlenih

Biznis 19. mar 202012:01 > 12:05
Podeli:
Izvor: N1

Direktor kompanije "CarGo Technologies" Vuk Guberinić izjavio je da CarGo planira set novih mera u cilju održanja zaposlenosti, a kao centralno rešenje razmatra se odricanje kompanije od svog dela naknade za održavanje softvera, u korist članova CarGo koji pružaju uslugu, saopštila je ova kompanija.

Guberinić je kazao da će mere kao što je „nulta naknada“ biti teške za kompaniju, ali najbolje moguće za ljude koji moraju da žive sve vreme, dok kompanije mogu da rastu i padaju tokom ekonomskih ciklusa.

„Trenutna naknada bila je optimalna za održavanje sistema, razvoj i nove investicije. Zbog umanjenog obima posla, koji se obavlja korišćenjem našeg softvera, razmišljamo da uvedemo ‘nultu stopu naknade’, što znači da ne bismo zadržavali profit, već bismo ceo iznos prosleđivali zaposlenima“, objasnio je Guberinić.

On je naveo i da ukoliko ljudi nemaju novca u ovom trenutku, dodatno će opasti kupovna moć, a u tom slučaju upali bi u začarani krug negativne ekonomske spirale.

„CarGo nikada nije tražio pomoć od države, ali smo tu da pomognemo našoj zemlji. Pomoći ćemo održavanjem zaposlenosti koliko god je u našoj moći, ali zajedno sa timom inženjera sa kojima sarađujemo možemo da pomognemo i potrebnim tehnološkim rešenjima“, rekao je Guberinić.

Guberinić je apelovao da se kompanije pridržavaju uredbi i ne povećavaju cene, a da se istovremeno jednoglasno bore za pomoć ugroženima zajedno sa državom, organizacijama i pojedincima.