Privremeno se obustavlja putnički saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla

Biznis 19. mar. 202010:38 > 10:43
Podeli:
Izvor: N1

Svi komercijalni međunarodni letovi sa i ka aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu biće obustavljeni danas u 12 časova, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će se putnički avio saobraćaj u potpunosti ograničiti i da će aerodrom Nikola Tesla raditi samo uz specijalnu dozvolu Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

„Na njega će moći da sleću avioni sa pošiljkama pomoći i eksperti koji mogu da nam pomognu, svi ostali moraće da se strpe“, rekao je Stefanović, za TV Prva.

On je rekao da „avionom više neće moći da se sleti na teritoriju Srbije, u smislu putničkog saobraćaja“, komentarišući informaciju medija da se aerodrom Nikola Tesla od podneva u potpunosti zatvara za međunarodni saobraćaj.

Prema njegovim rečima, u četvrtak će se razmatrati i mogućnost da se, ako Vlada tako odluči, zaustavi putnički saobraćaj kad je reč o ulasku u Srbiju jer apeli nisu urodili plodom.

„Preko 70.000 ljudi u četiri dana je ušlo u Srbiju“, rekao je Stefanović.

Povodom velike gužve u sredu uveče na granici sa Mađarskom i pitanja da li su ti građani ušli u Srbiju, on je podsetio na policijski čas i naveo da ih se deo vratio, a deo je ušao.

„Svim tim ljudima se određuje sanitarna mera i oni će morati u samoizolaciju ili karantin“, rekao je Stefanović.

On je rekao da se karantini uspostavljaju od četvrtka, a da se pre toga slalo samo u samoizolaciju.

„Mi karantinski smeštamo samo one koji nemaju prijavljenu adresu, dakle imamo ljude sa našim državljanstvom, a prodali su kuće i stanove ili iz nekog drugog razloga nemaju adresu stanovanja u Srbiji. Njih vodimo u karantin“, rekao je Stefanović.

Ministarstvo saobraćaja: Svi komercijalni međunarodni letovi biće obustavljeni danas u 12 časova

Svi komercijalni međunarodni letovi sa i ka aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu biće obustavljeni danas u 12 časova, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Aerodrom neće biti zatvoren u vreme vanrednog stanja uvedenog zbog širenja koronavirusa, ali će na osnovu odluke Vlade Srbije od 19. marta u 12 časova biti privremeno obustavljeni svi komercijalni međunarodni letovi sa i ka aerodromu, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, međunarodni granični prelaz na aerodromu „Nikola Tesla“ odlukom Vlade Srbije biće privremeno zatvoren od 19. marta 2020. godine.

Aerodrom ostaje otvoren za sve humanitarne letove i kargo saobraćaj, a vazdušni prostor Srbije ostaje otvoren za sve prelete. Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate avio-kompaniji.