Švajcarska kompanija Regent dolazi u Svilajnac

Biznis 13. mar 202014:09 > 14:13
Izvor: Lokalna uprava Svilajnac

Opština Svilajnac je u svoj investicioni portfolio dodala još jedan svetski poznati brend. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović u Bazelu je potpisao ugovor sa švajcarskom kompanijom Regent koja je najnoviji investitor u opštini Svilajnac, saopšteno je iz te opštine.

„Proces je trajao skoro godinu dana i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac, već i za Srbiju jer je Regent svetski poznata kompanija. U konkurenciji sa dosta većim gradovima pokazali smo da umemo da odgovorimo na ovako velike izazove i zbog toga sam veoma ponosan što su izabrali Svilajnac“, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Ova izvozno orjentisana kompanija bavi se proizvodnjom električne rasvete i radu Svilajncu počinje u aprilu.

„Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali na kraju imali smo veliku podršku opštine Svilajnac i zato smo se odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora Jorg Stajmer, operativni direktor Regent kompanije.

Kompanija Regent iznajmila je objekat od više od 1.000 kvadrata, gde će početi svoju proizvodnju, dok se paralelno sa tim za ovu kompaniju gradi fabrika koja će u prvoj fazi obuhvatiti oko 6.000 kvadrata i u drugoj fazi još 6.000 kvadrata. Ukupna vrednost investicije je oko 8 miliona evra, saopšteno je.

Novi svilajnački investitor zapošljavaće 130 radnika.