Novi posao za bugarsku kompaniju poznatu po automobilu iz nesreće u Doljevcu

Biznis 28. feb 202019:06 > 19:11
Podeli:
Izvor: Screenshot

Ugovor sa rokom od 18 meseci za izgradnju lokalnih puteva, na prilazu Koridoru 10 kod Dimitrovgrada, dobila je bugarska firma "Trejs" sa kojom je Srbija već raskidala saradnju zbog probijanja svih mogućih rokova, piše portal Nova.rs. Uz to, bugarsku firmu “Trejs” prati loš glas - poklanjala je automobile “Koridorima Srbije”, sa kojima je sklapala ugovore, između ostalih i vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojoj je stradala Stanika Gligorijević.

Javno preduzeće “Koridori Srbije” juče je obelodanilo potpisivanje novog ugovora za rehabilitaciju 70 kilometara puteva na teritoriji Pirota, Bele Palanke, Dimitrovgrada i Niša, u zoni Koridora 10. Izvođač radova, u vrednosti od gotovo 20 miliona evra, biće bugarska firma “Trejs”.

Potpis na ugovor stavili su “Koridori” kao investitor i u ime izvođača radova kompanija “JV Trace Group Hold PLC” (“Trejs”) i njena kćerka firma – “Trace Srbija ad Niš”.

Ovim se bugarska kompanija vraća u blizinu deonice “obilaznica oko Dimitrovgrada – granica sa Bugarskom”, na čijem je radu 2015. ostala bez posla zbog kašnjenja: krajem juna 2014. je dobila ugovor, i onda je za 15 meseci, predviđenih za završetak radova, uradila svega 13 odsto posla, podseća portal Nova.rs.

Uprkos lošoj prethodnoj saradnji sa državom i raskidu ugovora, bugarska putarska firma “Trejs” u javnosti je postala mnogo poznatija po nesreći na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je učestvovao i direktor “Koridora” Zoran Babić, kada je poginula Stanika Gligorijević, a povređene su još četiri osobe.

Insajder je tada otkrio da se Babić vozio u “škodi superb” koju je firma “Trejs” kupila na zahtev “Koridora Srbije”.

“Trejs” je tada potvrdio “Insajderu” da je još u fazi tendera, po ugovoru potpisanom 2013. za izgradnju deonice kroz Grdeličku klisuru, predviđeno da izvođač radova kupi do šest automobila, “u zavisnosti od potrebe nadzornog organa i investitora, sa unapred definisanim karakteristikama”.

Nakon završetka radova, tender je predvideo da se vozila prebacuju u vlasništvo – “Koridora Srbije”.