Komisija pokrenula postupak protiv pet firmi zbog povrede konkurencije

Biznis 12. feb. 202011:17 > 11:21
Podeli:
Izvor: N1

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak protiv beogradskih kompanija "Miteco Kneževac", "Yunirisk", "Modekolo" i "Brem group" i valjevskog "Kemisa" zbog pretpostavke da su dogovaranjem zajedničke ponude u postupku javne nabavke naručioca Ministarstva zaštite životne sredine, izvršila povredu konkurencije.

Kako je navedeno na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije, ovlašćena lica komisije izvršila su nenajavljeni uviđaj na pet lokacija i prikupila relevantnu dokumentaciju za utvrđivanje činjenica u ovom postupku.

Podseća se da je Minisarstvo zaštite životne sredine sprovelo javnu nabavku za uslugu trajnog zbrinjavanja opasnog otpada u kompaniji „Magnohrom“ iz Kraljeva u stečaju, koja je raspisana 30. avgusta 2018.

Jedina ponuda stigla je od grupe ponuđača koje su činile kompanije „Miteco Kneževac“, „Yunirisk“, „Modekolo“ i „Brem group“ i „Kemis“.

Кomisija za zaštitu konkurencije je došla do osnovane pretpostavke da su se članovi te grupe ponuđača na javnom nadmetanju dogovorili da učestvuju kao jedinstvena grupa ponuđača sa jednom zajedničkom ponudom i na taj način odustali od međusobnog takmičenja sa odvojenim ponudama manjih grupa ponuđača.

Komisija je pozvala sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama, koje mogu biti od značaja za utvrđivanje u ovom postupku, da ih dostave Komisiji.