Mišković: Delta holding u ovoj godini očekuje rekordne rezultate poslovanja

Biznis 23. jan 202015:58 > 16:04
Podeli:
Izvor: Delta Holding

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je da u ovoj godini očekuje rekordne rezultate u poslovanju, navodeći da operativni profit (EBITDA) treba da iznosi više od 65 miliona evra.

„Mislim da će to biti rekord, ne samo medju kompanijama van javnog sektora i multinacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji, nego i u regiji“, kazao je on na konferenciji za novinare i podsetio da se 4. februara navršava 29 godina poslovanja Delta holdinga.

Dodao je da Delta holding nastavlja da investira i da je po investicijama prvi ne samo u regionu, već i u jugoistočnoj Evropi.

„Imamo ozbiljne planove da ove godine investiramo ne samo u nekretnine, već i u agrar i druge delatnosti“, kazao je Mišković.

On je istakao da nije tajna da je za Delta holding „Srbija mala“.

„Posebno insistiramo na razvoju poslovanja u regionu i nadam se da ću već u februaru biti u Sarajevu gde bi na fantastičnoj lokaciji trebalo da poče izgradnja šoping mola, vrednog izmedju 80 i 90 miliona evra“, kazao je Mišković.

Prema njegovim rečima, Delta holding razgovara i o poslovanju u Severnoj Makedoniji, gde bi želeli da učestvuju u agro biznisu.

Naglasio je da Delta holding nema primedbu na poslovnu klimu u regionu, jer ne odlazi da ulaže tamo gde kompanija nije dobrodošla i da za sada nema nijedan problem u vezi sa tim. 

Viša potpredsednica za strategiju i razvoj Delta holdinga Marija Desivojević Cvetković kazala je da je u prošloj godini kompanija ostvarila prihode od 60,45 milijardi dinara, što je za četiri odsto više nego godnu pre, dok je EBITDA bila 5,23 milijarde dinara i imala je povećanje od devet procenata.

„Za 2020. rast prihoda smo projektovali na 68,5 milijardi dinara, odnosno 13,5 odsto više nego ove godine i rast EBITDA na 7,36 milijardi dinara sa rastom od 40 odsto“, kazala je ona.

Dodala je da je u rastu prihoda prošle godine učestvovao Delta agrar sa 26,71 milijardi evra.

„U budžet Srbije prošle godine Delta holding je uplatio 11,44 milijarde dinara, što je 12 odsto više nego 2018. godine“, kazao je on.