Mihajlović: Ulaganje u aerodrom Ponikve naredne godine od pet do 10 miliona evra

Biznis 20. jan 202014:22 > 14:26
Podeli:
Izvor: N1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nakavila je da će u infrastrukturu aerodroma "Ponikve" kod Užica naredne godine biti uloženo od pet do 10 miliona evra.

„Radi se i dokumentacija za ‘Ponikve’. Nije to samo ograda koja se često spominje, već obeležavanje i proširenje piste. ‘Ponikve’ može da primi avione do 20 sedišta, što nas ne zadovljava. Možemo očekivati 2021. da ulaganje u ‘Ponikve’ bude od pet do 10 miliona evra, kako bi ga osposobili za nešto veće avione“, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je kazala i da je aerodrom „Ponikve“ kod Užica priključen preduzeću „Aerodromi Srbije“, jer postoje procene da bi on mogao da bude aktuealan za razvoj turizma u tom kraju zemlje.

Najavila je da će ove godine država uložiti sredstva za poboljšanje infrastrukture na aerodromima u Nišu, Beogradu i Kraljevu.

„Na niškom aerodromu će ove godine početi radovi na tornju, kao što se radi novi toranj na beogradskom aerodromu, a završava se i dokumentacija za novu pistu na aerodromu ‘Morava’ kod Kraljeva“, kazala je Mihajlović. 

Kako je precizirala, pista koja postoji na aerodromu „Morava“, a na koju sleću manji avioni će ostati, ali uz nju će se raditi još jedna na koju će moći da slete veliki, kargo avioni, jer je, prema njenim rečima, perspektiva aerodroma „Morava“ da bude kargo aerodrom.

Dodala je da već ima i zainteresovanih loukost kompanija da lete sa ovog aerodroma.