Radio Sto plus: Firma Radoičića i braće Veselinović kupila "Novi Pazar put"

Biznis 09. jan 202013:30 > 13:40
Podeli:
Izvor: N1

Kompanija "Inkop" iz Ćuprije, na čijem čelu su kontroverzni biznismeni, braća Zvonko i Žarko Veselinović i Milan Radoičić, kupila je "Novi Pazar put", saznaje radio Sto plus.

Promena vlasništva, o kojoj se mesecima u Novom Pazaru govorilo, zvanično je zabeležena i u Agenciji za privredne registre gde je „Inkop“ 6. januara upisan kao vlasnik 100 odsto kapitala jedne od najvećih kompanija u ovom delu Srbije, navodi se na sajtu ovog radija.

Prethodni vlasnici „Novi Pazar puta“ bile su komanije „Novi put plus“ iz Sevojna i Montažno-proizvodno preduzeće „Jedinstvo“ iz iste opštine. Inače, „Novi put plus“ je ćerka firma „Jedinstva“.

Pre nego je „Novi Pazar put“ i zvanično dobio nove vlasnike došlo je i do promene na čelu te kompanije, jer je početkom novembra za direktora postavljen Aleksandar Grbović, bivši upravnik Kazneno-popravnog zavoda Niš, navodi Sto plus.

Građevinsko preduzeće „Inkop“ iz Ćuprije osnovano je 1992. godine, a po 40 odsto vlasništva u njemu imaju Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, dok 20 odsto kapitala te firme pripada Žarku Veselinoviću, podseća ovaj radio.

To preduzeće, kao deo konzorcijuma, dobilo je posao izgradnje deonice Ljig – Preljina, na Koridoru 11, vredan 60 miliona evra, navodi Sto plus. Njegovi vlasnici povezivani su sa raznim aferama, a protiv njih su vođeni i sudski postupci zbog izvršenja različitih krivičnih dela.