Potpisan ugovor o izgradnji toplovoda Obrenovac – Novi Beograd

Biznis 08. jan. 202015:58 > 16:02
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Direktor JКP "Beogradske elektrane" Rade Basta i predstavnik kineske kompanije "Pauer konstrakšn korporejšn of Čajna" (Power Construction Corporation of China) Jang Bo potpisali su ugovor o projektu izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd. Gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je tom prilikom da će 2020. biti godina realizacije velikih ekoloških projekata u Beogradu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je pojasnio da je projekat veoma značajan, jer će se toplotna energija koja se dobija iz TENT-a u Obrenovcu koristiti za zagrevanje većeg dela Novog Beograda.

„Najvažniji aspekt jeste ekološki, ali ništa manje nije važan ni finansijski. Takođe, očekuje se i da grejanje bude kvalitetnije“, rekao je Radojičić.

On se osvrnuo na odluku Skupštine grada da se zabrani upotreba plastičnih kesa, što je jedan od prvih koraka ka unapređenju ekologije u Beogradu.

„Nastavljamo da radimo na brojnim ekološkim projektima, kao što su projekat sanacije deponije Vinča, metro, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Veliko selo, nabavka novih, ekološki prihvatljivijih autobusa i dalje širenje pešačkih zona i biciklističkih staza. Sve su to koraci ka realizaciji cilja da Beograd postane zdraviji grad i da budemo Zelena prestonica Evrope“, istakao je Radojičić.