Od "posla veka" – prazni džepovi radnika Ikarbusa, a Grad kupuje tuđe autobuse

Biznis 05. jan 202018:39 > 18:42
Izvor: N1

Dok čekaju privatizaciju preduzeća, radnici "Ikarbusa" kraj godine i početak nove dočekali su bez dinara u džepu. Platu, kažu, nisu primili od septembra. Od države i dalje nema odgovora na pitanje kada će i da li njihov problem biti rešen, pošto je pompezno najavljena saradnje sa Mercedesom, pre šest godina, brzo okončana. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za N1 kaže da veruje da će fabriku preuzeti kineska firma, a ako se to ne desi, novi vlasnik bi mogao biti grad.

Lepak na mercedesovom znaku se nije pošteno ni osušio, a posao veka, kako je nazivan, je završen. Sa proizvodnih traka Ikarbusa izašla je jedna serija takozvanih „mercedesovih“ modela da bi sve ubrzo stalo. I bukvalno.

Od septembra 2019. prestala je i isplata plata radnicima.

„Mnogo je teška sad situacija u Ikarbusu, zato što od avgusta, u avgustu je bila zadnja plata koju smo primili, znači od septembra do sad, četiri plate nismo primili. Mnogo je teško kad stanete ispred ljudi, koji plaču, ali bukvalno plaču ljudi od 50, 60 godina… Da svojoj deci ne mogu da daju bilo kakav poklon, da ne kažem čak ni za hleba“, navodi Dragan Bubić, predsednik Samostalnog sindikata Ikarbus.

Zaposleni kažu da posla nema. Za poslednjih godinu i po dana, kako tvrde, Ikarbus nije proizveo ni jedan autobus, pa firma opstaje samo zahvaljujući remontima.

„Prosto se i mi pitamo da kao ovlašćeni nadograđivač, znači Mercedesa i Mana, jedinstven u svetu, ne možemo da dobijemo posao i da državne firme kupuju inostrane autobuse“, kaže Bubić.

Kritikujući prethodnu beogradsku vlast zbog kupovine poljskih Solarisa, aktuelna je tvrdila da će nabavkom od Ikarbusa podsticati domaću proizvodnju. Međutim, samo prošle godine, za 45 miliona evra, kupljeno je više od 200 autobusa, mahom iz Kine i Turske.

„Svako može da učestvuje na tenderima koje raspisuje Grad Beograd, pa i Ikarbus, a ono što ja želim da vam kažem, Grad Beograd će kupovati naravno najbolji kvalitet za najmanju moguću cenu“, kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

„Da Vam kažem nešto, problem nije čak ni cena, mogu da vam kažem da su čak naši autobusi mercedes, jeftiniji sigurno od ovih sad koji su na beogradskim ulicama. Od 244 autobusa da smo makar desetak, dvadesetak, tridesetak dobili, mi bismo mogli da podelimo plate i ovi radnici bi mogli da dočekaju svoje praznike onako kako treba“, naglašava Bubić.

Ipak, drugi čovek Beograda veruje da za Ikarbus postoji rešenje – da ga preuzme kineski vlasnik, koji bi kako tvrdi trebalo da proizvodi električne autobuse – ili grad.

„Mi smo pre dve godine ponudili Vladi Srbije da mi preuzmemo Ikarbus, jer Ikarbus nije gradsko preduzeće, jer smo mi videli tu računicu da tu napravimo jedan remontni centar… Grad Beograd bi mogao da smanji bitno troškove, zaposlili bismo tamo sve te ljude, tamo ima oko 120 zapsolenih, čak bi zaposlili i neke nove, tako da ta ponuda prema Vladi Srbije stoji, Grad Beograd je spreman u svakom trenutku da preuzme Ikarbus, ukoliko iz bilo kog razloga to neko od stranih partnera ne odluči, ali kako meni kažu, ovo sa Kinezima ide u tom pravcu“, naveo je Vesić.

Firma „Ikarbus“ stara je 97 godina. Za to vreme proizvodnja, kažu radnici, nije prestajala, zaposleni nikada nisu bili bez plata, a preduzeće je uspelo da pregura ratove i sankcije.

Zaposleni kažu da obećanjima više ne veruju i da se plaše da će na fabriku biti stavljen katanac, jer uprkos brojnim apelima i pitanjima, država nema odgovor.

Zato za 10. januar najavljuju protest ispred zgrade Vlade Srbije.