Potpisan ugovor o izgradnji novog centra kontrole letenja u Beogradu

Biznis 24. dec. 201914:44 > 14:48
Podeli:
Izvor: N1

Кontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i kompanija Energoprojekt visokogradnja potpisali su ugovor o izgradnji aneksa zgrade Centra kontrole letenja Beograd sa tornjem AКL, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Objekat će se prostirati na 7.500 kvadratnih metara, toranj će biti visok 75 metara, sa kupolom na vrhu, a radovi će početi početkom iduće godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je ministarka Zorana Mihajlović koja je rekla da će posle 60 godina Aerodrom „Nikola Tesla“ dobiti novi centar kontrole letenja sa tornjem izgradjenim po svim svetskim standardima.

POVEZANE VESTI

Ona je istakla da ukupan investicioni program SMATSA iznosi 126 miliona evra, što govori u prilog tome koliko je za državu vazdušni saobraćaj važan.

„Pored toga što će beogradski aerodrom konačno dobiti novi toranj, mi ćemo sledeće godine započeti i izgradnju tornja na aerodromu u Nišu, kao i izgradnju nove piste na aerodromu u Кraljevu. Imajući u vidu koliko se u vazdušni saobraćaj nije ulagalo ranije, za nas je svaki projekat važan“, rekla je ministarka.

Direktor Кontrole letenja Srbije i Crne Gore Predrag Jovanović kazao je da će biti izgrađena „pametna i energetski efikasna zgrada sa najmodernijom opremom, što će doprineti efikasnom i bezbednom nadgledanju saobraćaja na aerodromu“.