Brnabić najavila dolazak turske fabrike "Mel tekstil" u Kovin

Biznis 21. dec. 201913:55 > 14:04
Podeli:
Izvor: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je danas u Kovinu rekonstruisanu deonicu regionalnog puta dugu devet kilometara i najavila da će u Kovin doći turski investitor "Mel tekstil" koji proizvodi navlake za automobilska sedišta, i zaposliti 300 ljudi.

„Završeni su pregovori i doći će turski investitor koji će već u prvoj godini otvoriti 100 novih radnih mesta, a posle i svih 300“, rekla je Brnabić u Deliblatu, gde je otvorila obnovljenu deonicu puta.

Brnabić je poručila da jesu „važni auto-putevi i brze saobraćajnice, ali je jednako važno izgraditi i lokalne i regionalne puteve“, kao i da je važno da se u Srbiji tako radi i investira da ne postoje građani i opštine prvog i drugog reda.

Premijerka je dodala da je u Srbiji izgrađeno na stotine kilometara puteva i najavila je i rekonstrukciju puta Deliblato – Mramorak.

„U strateškom investicionom planu „Srbija 2025″, koji će biti predstavljen do kraja godine, značajna sredstva biće izdvojena za lokalne i regionalne puteve, jer je vladi stalo do svakog gradjanina“, istakla je Brnabić.