Predstavnik Delegacije EU: Nezaposlenost uzrok odliva mozgova iz Srbije

Biznis 19. nov 201912:01 > 12:02
Podeli:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji Štefan Hudolin ocenio je da je nezaposlenost jedan od najvećih problema i uzrok odliva mozgova i da to nije problem koji ugrožava jedino Srbiju.

On je na regionalnoj omladinskoj konferenciji „Mladi Zapadnog Balkana i Turske: Nama je potrebno više“, istakao da su ti problemi visoko na agendi EU koja brojnim merama radi na tome da mladi budu što više uključeni u odlučivanje i povezani s radom institucija.

POVEZANE VESTI

„Cilj su ravnopravnost i jednake šanse za sve“, kazao je Hudolin, koji jedno od rešenja vidi i u regionalnoj koperaciji.

Učesnik konferencije bio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je istakao da je ponosan na rezultate, mehanizme i mogućnosti koje su u Srbiji kreirane za mlade ljude.

On je dodao i da mladi treba da budu hrabri i da će u ostvarenju svojih vizija imati podršku Vlade Srbije.

Osnivačica Fondacije Divac Ana Divac pozvala je mlade da preuzmu inicijativu i akciju u svoje ruke, da ostvaruju svoje vizije. Te vizije i snovi, istakla je ona, treba da budu veliki i da se ne tiču samo ličnih interesa, već projekata koji su u interesu celog regiona i opšteg boljitka.

Divac smatra da se u suprotnom životi ogorčeni i dosadni.