Delta najavila izgradnju nove poslovne zgrade na Novom Beogradu

Biznis 18. nov 201915:42 > 15:48
Podeli:
Izvor: Delta Holding

Delta holding najavio je da počinje izgradnju nove poslovne zgrade, Delta haus, buduće sedište kompanije koja će koštati 40 miliona evra. Zgrada će se, kako se navodi, prostirati na površini od skoro 23.000 kvadratnih metra u bloku 19 na Novom Beogradu, između hotela Kraun plaza i Geneks apartmana.

Dodaje se da će taj „projekat zaposliti 700 ljudi, a po osnovu različitih taksi i dozvola u budžet grada biće uplaćeno oko dva miliona evra“. Prvih pet spratova namenjeno je izdavanju, a poslednja tri rezervisana su za kompanije u okviru Delta holding grupe.

Zgrada će u prizemlju imati restoran, teretanu, prostor za odmor i opuštanje zaposlenih, kao i 188 parking mesta. Završetak gradnje i otvaranje zgrade planirani su na proleće 2021. godine. Savremena poslovna zgrada projektovana je u skladu sa LEED standardima, koji garantuju primenu najviših ekološih standarda u gradnji i održavanju.

„Nakon što smo ove godine uspešno otvorili dva tržna centra, u Banjaluci i u Varni, nastavljamo ulaganje u oblasti nekretnina. Posebno nam je drago što je ovo gradilište u našoj zemlji i glavnom gradu“, rekla je generalna direktorka Delta Real Estate-a Zorana Burlić.

U planu je, kako je navela i izgradnja još tri objekta u Srbiji, Delta Planet Autokomanda, Delta Planet Niš i Delta Centar.