Mihajlović: Uskoro komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor

Biznis 12. nov 201913:38 > 13:42
Podeli:
Izvor: N1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da uskoro bude potpisan komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor.

Kako je saopštilo Ministarstvo, u Vladi Srbije danas je održana sednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, a Zorana Mihajlović je tom prilikom istakla da je važno da se što pre utvrdi investiciona vrednost projekta i usaglasi komercijalni ugovor.

„Očekujem da uskoro potpišemo komercijalni ugovor i započnemo pregovore o ceni i načinu finansiranja. Cena mora biti razumna i održiva. Sa kineskom kompanijom CRBC imamo odličnu saradnju i verujem da ćemo sve realizovati po planu“, rekla je ona.

Generalni direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuen izrazio je na sastanku uverenje da će komercijalni ugovor vrlo brzo biti usaglašen i da je ta kompanija upoznata sa pojedinostima i karakteristikama na svakoj od četiri deonice budućeg Fruškogorskog koridora.

„Projektno-tehnička dokumentacija će biti spremna na vreme. Mislim da i oko komercijalnog ugovora i cene projekta možemo brzo da se dogovorimo, razumemo stav srpske strane“, rekao je on.