Na Sajmu nameštaja popusti od pet do 40%, posetioci očekivali da bude jeftinije

Biznis 05. nov 201917:49 > 19:44
Podeli:
Izvor: N1

Sajam nameštaja otvoren je na Beogradskom sajmu i trajaće do 10. novembra. I ove godine u ponudi je širok izbor fotelja, garnitura, kreveta kao i kuhinjskog nameštaja. A koliko su cene pristupačne za džep građana? Dok proizvođači najavljuju popuste od pet do 40%, oni koji su došli na sajam, čini se, očekivali su jeftiniju ponudu.

Od igle do lokomotive. Na Sajmu nameštaja ponuda za svačiji ukus. Garniture različitih dezena i veličina. Izbor ne manjka ni kada su u pitanju kreveti, fotelje, stolovi i stolice.

POVEZANE VESTI

(Anketa)

„Gledam šta ima, stočiće, ugaone garniture, razgledamo fotelje“.

„Treba mi sve od kuhinje do dnevne sobe, spavaćih soba, sve“.

N1: I kakva je ponuda?

„Pa ok, nije nešto preterano dobra, ali mislim da je ok.

Proizvođači dilemu nemaju. Kupcima je, kažu, za opremanje kuća i stanova ponuđen savremeni nameštaj. Najveća potražnja je, ukazuju, za francuskim krevetima.

„Zbog njihove udobnosti, jezgra, dušeka koji diše i ima memorijsku dodatnu penu i svega ostalog i dizajna, tako da je udobnost i spavanje na zavidnom nivou“, kaže Natalija Bošković iz Drvoteksa.

N1: Kolika je cena kreveta?

„Ova cena jeste možda malo veća, 129.000 inače košta, ali sve obuhvata ovo što sam navela i zato je tako malo veća cena“, odgovara.

A koliko su cene pristupačne za džep građana? Dok proizvođači najavljuju popuste za nameštaj od pet do 20% odsto, oni koji su došli na sajam, čini se, očekivali su niže cene.

(Anketa)

„Cene su možda malo prejake, mislim da nije tako to pre bilo skupo“.

„Super, velika razlika između salona i sajma“.

N1: Po čemu?

„Po cenama, popustima…“

„Tražimo nameštaj za stan“.

N1: Kakve su cene, popusti?

„Pa ne baš, cene su otprilike kao u salonima“.

Jeftino će proći oni koji se odluče da kupe fotelje, jer koštaju oko 30.000 dinara. Međutim, ima i onih prodavaca, koji garniture skupo cene.

„Cene su nam negde oko tri – tri i po hiljade evra, s tim što sad na sajmu ima popust od 30 do 40%“, kaže Željko Mohun iz firme Italiana Saloti.

N1: Zbog čega garniture koštaju toliko?

„Zbog vrhunskih materijala, ako se stavi nabuk koža, ako se stavi poliuretanska pena, bukovo drvo, onda mora da bude skuplja“, kaže.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 500 izlagača iz 38 zemalja. Proizvođači kažu da je, pored domaće proizvodnje, velika zainteresovanost i za nameštajem iz Turske, Francuske i Italije.