Mihajlović: Počinju glavni radovi na auto-putu Beograd-Sarajevo

Biznis 07. okt 201914:41 > 14:44
Podeli:
Izvor: ANADOLIJA/Miloš Miškov

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da su zajednički infrastrukturni projekti Srbije i Turske značajni zbog regionalnog povezivanja, i jer znanje i nova tehnologija dolaze u Srbiju.

„Veoma je važno što počinje da se realizuje projekat koji su inicirali predsednici Srbije i Turske, izgradnja ‘prsten auto-puta’ Beograd-Sarajevo“, rekla je Mihajlović za RTS.

POVEZANE VESTI

Pripremni radovi na prvoj deonici tog auto-puta, od Sremske Rače do Kuzmina, završeni su, a sutra je početak glavnih radova, na mostu preko Save, rekla je ministarka i najavila i zajednički granični prelaz između Srbije i BiH.

Očekuje se da izgradnja traje dve i po godine, dok se za drugu deonicu, od Požege do Kotromana, radi projektno-tehnička dokumentacija za koju se očekuje da bude završena iduće godine.

„Početak radova na toj deonici može da se očekuje u 2021. godini. Takođe, ista turska kompanija (Tašjapi) koja gradi dve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, radiće i rekonstrukciju puta Novi Pazar-Tutin, a radi i na izgradnji stanova u Vranju i Nišu“, rekla je ministarka.

„Jedna od najboljih turskih kompanija, Enka, radiće zajedno s američkim Behtelom na izgradnji Moravskog koridora, što je projekat od kojeg očekujemo da donese potpuno nove tehnologije u oblasti infrastrukture u Srbiji“, rekla je Mihajlović.