Američka kompanija otvorila fabriku u Sremskoj Mitrovici

Biznis 07. okt 201914:28 > 14:39
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

Američka kompanija Modine koja proizvodi rasladnu i ventilacionu opremu otvorila je fabriku u Sremskoj Mitrovici u koju je uložila više od milion evra i gde će raditi 45 ljudi.

„Otvaranje novog pogona od 3.500 kvadratnih metara u Sremskoj Mitrovici predstavlja značajan iskorak u našem poslovanju. Naš cilj je da nove proizvodne kapacitete popunimo ljudima, obučimo ih i da ovladaju novim proizvodnim procesima, te da u budućnosti postižemo još bolje poslovne rezultate“, rekao je direktor Modine Srbija Dejan Nestorović.

Otvaranju fabrike prisustvovala je premijerka Srbije Ana Brnabić koja je istakla da je važno što su radna mesta dobili mladi ljudi. Ona je istakla da su u planu poreske olakšice za zapošljavanje mladih koje će biti u primeni od iduće godine, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Pozvala je američke kompanije da ulažu u istraživačke centre u Srbiji, jer je Srbija lider u regionu u toj oblasti.

Brnabić je pohvalila lokalnu samoupravu na privlačenju stranih investicija, naglasivši da su američke kompanije važan partner u podizanju ekonomije u Srbiji, budući da su uložile više od četiri milijarde dolara i zaposlile više od 20.000 ljudi.

Zamenik ambasadora SAD u Srbiji Gabrijel Eskobar rekao je da je ponosan što je ta ambasada partner u privlačenju američkih investicija u Srbiji.

„Verujemo da je američki biznis najbolji na svetu i da radna snaga u Srbiji odgovara našim standardima. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju s predstavnicima vlasti na svim nivoima u Srbiji i podržavamo reforme koje Srbija sprovodi“, rekao je Eskobar.

Kompanija Modine ima 12.000 zaposlenih na pet kontinenata. Plan kompanije da u fabrici u Sremskoj Mitrovici u narednom periodu bude 270 radnika.