Iako je uskoro trebalo da bude završen, gradnja autoputa Niš-Merdare tek 2020.

Biznis 12. sep 201919:41 > 20:04
Podeli:
Izvor: N1

Jedan od šest autoputeva koji, prema najavama koje stižu iz Nemanjine 11, počinje da se gradi naredne godine, biće "auto-put mira", kako se još naziva trasa koja bi trebalo da poveže Niš i Prištinu. Iako je ranije obećavano da će taj projekat biti gotov do 2020, Srbija je tek sada obezedila deo novca za finansiranje. "Autoput mira" biće na kredit, jer će koštati punih 920 miliona evra.

„Projektna dokumentacija za autoput Niš-Merdare-Priština biće gotova početkom 2017. godine. Zatim sledi izgradnja koja bi trebalo da se završi do 2020“.

Tako je pre tačno tri godine ministarka Zorana Mihajlović govorila o izgradnji autoputa Niš-Merdare-Priština. Iako su obećanja glasila da će „autoput mira“ biti gotov do 2020. godine, danas se čini da su bila preambiciozna.

Autoput nije ni započet, a Vlada Srbije je tek sada potpisala dva ugovora kojima će deo izgradnje biti finansiran.

A koštaće dosta, jer je procenjeno da će čitava deonica iznositi oko 920 miliona evra.

I to će biti autoput na kredit, 100 miliona evra biće obezbeđeno iz kredita Evropske investicione banke, 40,6 miliona iz investicionog granta, a za ostatak će Srbija uzeti kredit od EBRD-a i deo novca dati iz budžeta. Ministarka Mihajlović kaže da put od Niša do Prištine osim strateškog, ima i politički značaj. 

PROČITAJTE I:

„Ovaj autoput nije samo važan za naš privredni razvoj, nije samo važan za povezivanje nekoliko okruga u našoj zemlji, važan je i politički. Pitali ste me za zainteresovanost Kosova – pa, ja znam da je jedan deo puta tamo već rađen, mislim da ćemo mi korak po korak ovaj projekat realizovati u interesu, naravno, Srbije, ali i u interesu regionalnog povezivanja. Nema razvoja nijedne države ako se ne budemo povezivali, bez obzira da li se voleli ili ne voleli sa jedne ili druge strane granice“, kaže ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Prva deonica koja će se raditi: Niš – Pločnik, u dužini od 33 kilometara. Kada će mašine i radnici na teren – ne zna se tačno, ali u Nemanjinoj 11 kažu do kraja 2020. Kako će se region povezati – evropske zvaničnike i kreditore više zanima od rokova.

„Danas je važan mali korak, ali jako veliki korak u kontekstu povezivanja regiona. Ja verujem da povezivanje znači mir, napredak i nadu. Znam da je ovo bio težak zadatak i volela bih da se poklonim svima koji su učestvovali u ovome“, poručila je evropska komesarka za transport Violeta Bulc.

„Podržavamo Srbiju već dugi niz godina kako bi se unapredile veze kako unutar zemlje, tako i u regionu i sa Evropskom unijom, kao deo transevropske mreže. Ovo je primer dobre saradnje više institucija, kako Vlade Srbije tako i Evropske komisije, pokazuje koliko je moćan ovaj okvir za Zapadni Balkan, jer se preklapa EIB finansiranje sa investicionim grantovima“, kaže Migel Morgado iz EIB-a.

Ali, nisu svi tako optimistični kao današnji potpisnici ugovora. Opozicija u Srbiji je oštro i prethodnih godina kritikovala izgradnju autoputa Niš-Priština, koji će se dalje protezati ka albanskoj luci Drač.

Vuk Jeremić rečima da bi to mogla da bude „kičma Velike Albanije“, a Dragan Đilas izjavama da ljude koji odlaze iz Kuršumlije jedan autoput neće zaustaviti. Deo opozicije je zahtevao i stopiranje projekta.

„Nismo izdajnici države“ – odgovara vlast na sve kritike opozicije i tvrde da rade isključivo u nacionalnom interesu Srbije.