Mihajlović: Srećna sam, napravili smo auto-put po svetskim standardima

Biznis 16. avg 201915:27 > 15:29
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Mileta Mirčetić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je posetila deonicu auto-puta od Obrenovca do Ljiga od 103 kilometra, duž "Koridora 11", kako bi se uverila da je sve spremno za svečano otvaranje u nedelju.

„Srećna sam, jer rezultatima Ministarstva i svih naših partnera, kompanija i radnika, Vlada Srbije i svi građani mogu da budu ponosni, napravili smo moderan auto-put, po svim evropskim i svetskim standardima“, rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Ona je istakla da „Koridor 11“ donosi veću bezbednost, jer se zaobilazi Ibarska magistrala, a taj auto-put je važan i za međunarodni tranzitni saobraćaj.

„Nastavljamo gradnju deonice Preljina-Požega i dalje ka Crnoj Gori i BiH, dok na severnoj strani imamo pravac ka Rumuniji“, rekla je Mihajlović.

Najavila je da će polovinom decembra biti završena i deonica od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara, dok će u martu sledeće godine započeti izgradnja od Novog Beograda do Surčina.

„U nedelju ćemo potpisati ugovor sa kineskim partnerima za tu deonicu. Vrednost radova je 70,5 miliona evra i trajaće godinu i osam meseci“, rekla je ministarka.

Ocenila je da je ovo „sjajna godina za Srbiju – završavamo određene koridore i započinjemo izgradnju novih auto-puteva“.