Vučić: Tri milijarde evra za kanalizaciju u celoj Srbiji

Biznis 11. avg. 201913:52 > 14:02
Podeli:
Izvor: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "zamolio" premijerku Anu Brnabić da njega primi u tim za izradu strategije petogodišnjeg investicionog plana, jer smatra da svojim iskustvom može pomoći. On je najavio da će se u izgradnju kanalizacione mreže u celoj Srbiji uložiti tri milijarde evra.

Vučić je, na konferenciji za novinare, rekao da se za investicionu strategiju sa lakoćom obezbeđuje 10 miliona evra, „a moguće i 12“.

„Namera je da u celoj Srbiji uradimo kanalizacionu mrežu, sa prečistačima. To će biti potpuno drugo lice Srbije, nova Srbija“, naveo je on i precizirao da će u to, bez Beograda, biti uložene tri milijarde evra u narednih četiri do pet godina.

„To znači da će, za četiri ili pet godina, svako selo i grad u Srbiji imati kanalizaciju i čistu vodu za piće“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti povodom petogodišnjeg investicionog plana koji će biti predstavljen na jesen.

Prema njegovim rečima, do sada su stigli projekti za 43 opštine, pri čemu je Novi Sad, kome će za te namene biti potrebno 127 miliona evra, na vrhu liste po nivou troškova, a slede Kragujevac, Niš i drugi.

Vučić je izjavio i da se grade putevi i pruge više nego, kako je rekao, u Titovo vreme.

„Trudim se da pomognem“, kazao je Vučić.

Prokomentarisao je i svoja dostignuća.

„Iza mene će ostati toliko fabrika da oni za svoja dva mandata neće moći da obiđu. U Rumi sam pet fabrika otvorio, u Nišu šest, u Kraljevu dve, u Kruševcu, Pančevu, u Novom Sadu posle 40 godina, u Beogradu“, izjavio je Vučić.