Nikolić: Transparentan samo način prikupljanja para, pokažite i na šta trošite

Biznis 30. jul 201908:17 > 08:18
Izvor: N1

Urednica magazina Biznis i Ekonometar Radojka Nikolić izjavila je gostujući u Novom danu da u Srbiji nedostaje transparentnost u trošenju novca koji se prikuplja od građana kroz komunalne ili druge usluge.

Govoreći o povećanju cena putarina, Nikolić je rekla da je problem objašnjenje da sredstva koja se izdvajaju za putarine nisu dovoljna za održavanje puteva.

„Čekajte, a kako se troše ta sredstva? Ako nama, kao korisnicima tih usluga, kažete da nije dovoljno, pa onda nam pokažite na šta vi to trošite. To je i inače problem“, rekla je Nikolić.

Ona ističe da mora da postoji transparentniji način trošenja novca.

„Ovde imate samo transparentan način prikupljanja para tj. da vas obaveste da vi treba da date jer je njima to nedovoljno. Ali dalje ne znate šta je s tim novcem. Nije to slučaj samo sa putarinama, imate stalno na računima Infostana neke sitne stavke“, navodi Nikolić.

Nedavno je za magazin Biznis intervju dala najuspešnija i najbogatija Srpkinja u Kanadi Rebeka Mekdonald i Nikolić podseća da je na pitanje zašto ne ulaže u Srbiju Mekdonald odgovorila da je iz iskustva drugih shvatila da adresa mora da joj bude neko iz političkog vrha, a da ona na taj način ne posluje.

„Kaže da zna pravila igre koja se odnose na biznis, ali ne zna pravila koja se odnose na politiku i da nema nameru da ulaže“, rekla je Nikolić.