Putnički saobraćaj na beogradskom aerodromu povećan za 7,4 odsto

Biznis 17. jul 201911:42 > 11:49
Podeli:
Izvor: N1

Putnički saobraćaj na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" povećan je za 7,4 odsto u drugom kvartalu 2019. godine u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštila je francuska kompanija Vansi erports (Vinci airports) koja je koncesionar tog aerodoroma.

U saoopštenju je istaknuto da je u prvoj polovini ove godine zabeležen rast saobraćaja u gotovo svim državama gde posluje ta kompanija, u proseku za 6,7 odsto, a usluženo je 66,2 milona putnika na 46 aerodroma.

„Ovako dobri rezultati se naročito reflektuju na otvaranje brojnih novih avio-linija, neretko po prvi put, između aerodroma kojima upravlja Vansi i svetskih prestonica“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je u Srbiji saradnja Vansija sa avio-prevoznicima od njenog dolaska krajem 2018. godine dovela do povratka kompanije Er Frans (Air France), koja je ponovo otvorila liniju Pariz–Beograd posle šest godina odsustva.

Takođe, Viz er (Wizz Air) je otvorio novu liniju između srpske prestonice i Aerodroma „Sent Egziperi“ u Lionu, kojim isto upravlja kompanija Vansi.

Predsednik Vansi erportsa i generalni direktor kompanije Vansi koncesije (Vinci Concessions) Nikola Notbar je rekao da „omogućavanjem lakše turističke, komercijalne i kulturne razmene, svaka nova linija pomaže da se podstakne zemlja domaćin i pomogne njen ekonomski rast“.