Ilić: Vučić obećavao dolazak "kralja mesa", a imamo najmanje svinja u istoriji

Biznis 09. jul 201915:07 > 15:10
Podeli:
Izvor: N1 info

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić upozorio je danas da je stočni fond u Srbiji ugrožen i upitao šta se desilo sa obećanjem predsednika Aleksandra Vučića o investiciji kompanije Tenis, koja je najavljivana kao "kralj mesa u svetu".

„Ta priča je zaboravljena. Obećano je četiri miliona svinja, a više nema Tenisa i to niko ne pominje. Srbija ima najmanje svinja u svojoj istoriji“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je takođe kazao da Srbija nije više proizvođač mesa ni za sebe i, kako je kazao, „nije proizvođač ni za svoju prodavnicu, ni za svoj narod“.

„Dokaz za to je da 120 grama upakovane maline košta 130 dinara. Ova malina se proda preko firme, preko mafije srpske, seljak dobije 100 i nešto dinara, a oni zarade preko 1.000 dinara na jednom kilogramu. Ne daju seljaku da on upakuje, da se udruže u zadruge i da rade za sebe, da oni raspolažu svojim proizvodima i da oni zarade“, ocenio je Ilić.

Podsetio je da je otkupna cena za višnju 30 dinara i da se „na njoj zarađuje preko 700 dinara“.

Ilić je zaključio da je Srbija postala zemlja „proste radne snage koja radi, proizvodi sirovine i ne zarađuje od toga ništa“.