Lakićević o aerodromu Morava: Više politički poduhvat, a manje ekonomski

Biznis 28. jun 201917:54 > 17:56
Podeli:
Izvor: N1

"Otvaranje aerodroma Morava kod Kraljeva za civilni saobraćaj je više politički poduhvat i projekat, a manje ekonomski, jer se manje vodilo računa o ekonomskim efektima i da li će da donosi profit ili neće", smatra urednik u Novom magazinu Mijat Lakićević.

„Simbolika je i dan koji je izabran za otvaranje, dan nebeske Srbije, vlast je želela to da poveže pa smo dobili aerodrom da letimo u nebo. I nametanje te simbolike, čak je i Vučić govorio više o Kosovu“, ističe Lakićević.

Kako kaže, otvaranje aerodroma Morava je projekat najavljivan od 2006. godine kada je tadašnji ministar Velimir ilić rekao da će biti gotov već sledeće godine.

PROČITAJTE I:

„Ali, za aerodrom vam treba saobraćaj koga nije bilo pa se otvaranje odlagalo. i ova vlada je 2015. najavila otvaranje, pa je onda Vuč rekao da će rešiti u 2016 i tek je sada otvoreno. Projekat je star ali je ova vlada odlučila da iz političkih razloga, što ne znači da to ne bi moglo da ima pozitivne ekonomske posledice na razvoj tog regiona, ali je potreban drugačiji pristup“.

Lakićević smatra da se Vučić trudi da ostavi utisak da je on neko ko je graditelj i ko tvara objekte.

„Kad pogledamo šta se dešava u ekonomskom razvoju, vidimo da Srbija napreduje sporo. Mogla bi brže, nego Vučić je kočničar iako misli da je preduzetnik, jer on nema kapaciteta da otvori sve te objekte koje bi trebalo. To je malo za razvoj, sve dok razvoj ne bude ostavio velikom broj preduzetnika koji imaju ideje i novac Srbija će ići bednom stopom razvoja“.

On kaže da ga čudi zašto se odmah ide na saobraćaj velikih aviona do 200 mesta i smatra da bi bilo bolje razvijati aerodrom prvo malim avionima.

„Profesor Saobraćajnog fakulteta sa kojim sam radio intervju kaže da je greška što se ide na velike avio kompanije i aerodrome, fakultet pravi analize da li postoji kritična masa putnika za unutrašnjost Srbije i kaže da postoji. Kažu da pokušavaju da ubede vlast da se otvore mali aerodromi s malim avionima do 15-20 mesta, za to ima putnika. Er Srbija posluje s gubitkom, avio taksi kompanije rastu svake godine, te firme posluju s profitom. Postoje ljudi, postoji saobraćaj, postoji „public service“ u EU, vi objavite da vam treba linija Kraljevo-Beograd, takva linija i putnici, i vi to dobijete, ali ne brinete o avionima, vi kupite saobraćaj, a sve drugo vam obezbede oni koji pružaju usluge. O tome govore stručnjaci koji kažu da to funkcioniše u svetu“.

Na pitanje zašto se onda tako ne uradi u Srbiji, Lakićević odgovara da se ovde to ne dozvoljava.

„Predsednik je pomenuo Ponikve, Stamatović je hteo da održi skup da se udruže ljudi i da se taj aerodrom otvori za saobraćaj, niko iz vlasti nije došao, oni neće ništa što nije pod njihovom kontrolom. Vlast guši avio saobračaj, oni su te ljude opteretili, jer će neko morati da pokriva gubitke umesto da su dozvolili privatnicima da to organizuju. Opet uzimaju novac od siromašnih i daju bogatima koji će da koriste aerodrom“.

Zato je, kaže Lakićević , ključno da aerodrome vode menadžeri i privrednici koji se time bave.

„Vi ovde nikad nemate čist ekonomski pogled nego više politike. Morate da imate ekonomsku računicu. Recimo, na aerodromu Niš je radila devojka koja je završila saobraćajni fakultet i otišla je u Dohu da vodi aerodrom koji ima 40 miliona putnika. Sad neko Vučića da pita kako govori o razvoju saobraćaja a vrhunski stručnjaci odu u Dohu. Otišli su jer ovde ne možete da radite posao normalno, a da vam iznad glave ne stoji partijski kadar koji će da vam određuje kako da vodite posao“.

Što se tiče koncesije za beogradski aerodrom, Lakićević je rekao da je dobro što je koncesionar velika kompanija koja ima više aerodroma, jer je poželjno da budete parnter s nekim velikim. Smatra i da nije problem što koncesionar Vansi drži i aerodrom u Prištini, i dodaje da prištinski aerodrom ne guši niški, već svi ti mali aerodromi mogu da budu hranilica za beogradski.

„Privatne firme imaju para samo ih treba pustiti da rade, ali oni ne smeju da se pokažu jer će ove krvopije iz vlasti da ih reketiraju. Ponikve je odličan aerodom, a Rajaner je pokazao interes da leti čak i da odvuče putnike iz Mostara i Tuzle, ali vlast ne dozvoljava da se tamo napravi aerodrom“. 

O otvaranju aerodroma Morava razgovarali smo i sa Alenom Šćuricem, autorom na portalu Tango SIX.