MK Grupa i Matijević udružuju snage za kupovinu PKB-a

Biznis 06. apr. 201518:45 > 18:48
Podeli:
Izvor: EPA

Kompanije MK Grupa i Industrija mesa Matijević imaju nameru da udruže svoj kapital, znanja i iskustva i osnuju Konzorcijum ova dva privredna društva, kao zainteresovanog kupca za kupovinu PKB Korporacije AD Padinska Skela, navodi se u zajedničkom saopštenju te dve kompanije.

Ideja osnivanja Konzorcijuma je stvaranje respektabilnog domaćeg kupca u procesu privatizacije, koji će biti ravnopravan ponuđač sa drugim domaćim i stranim investitorima.

Podseća se da je kompanija MK Grupa jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji čija je osnovna delatnost proizvodnja i trgovina poljoprivrednim proizvodima.

Sa preko 30 godina iskustva svrstava se među najveće i najsnažnije kompanije u domaćem agraru, a kompanija IM Matijević je prisutna na srpskom tržištu od 1992. godine, kao jedna od najvećih proizvođača mesa i mesnih prerađevina.

Zajedno sa privrednim društvima iz oblasti agrara, kao povezanim licima, IM Matijević je takođe jedna od vodećih kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja i prodaja poljoprivrednih proizvoda.