Brainz: Takmičenje studenata Ekonomskog fakulteta

Biznis 06. jun 201911:13 > 11:33
Izvor: Brainz TV

U ponedeljak, 27. maja, održano je takmičenje studenata četvrte godine modula Trgovinski menadžment i marketing Ekonomskog fakulteta u Beogradu, prenosi Brainz TV.

Na takmičenju je učestvovalo osam timova. Takmičari su imali zadatak da na osnovu istraživanja o stavovima Beograđana prema trgovcima prehrambenom robom u Beogradu, koje su tokom semestra sproveli studenti četvrte godine ovog modula, analizirajući podatke odgovore na jednu od tema koje se odnose na neki aspekt marketinga beogradskih maloprodavaca prehrambenom robom, piše Brainz TV.

Prezentacije, statističke analize, zaključke, kao i predloge i rešenja takmičara ocenjivao je žiri koji su činili predstavnici kompanija Delhaize Serbia, Nelt, Coca Cola, Sport Vision, Data Do, JKV ODC, Energy Net, Potrošački savetnik, kao i profesori dr Goran Petković i dr Zoran Bogetić.

Prema ocenama žirija, tim koji čine Jovana Vasić, Ivana Janojlić, Miloš Stojković i Marko Čenić, osvojio je prvo mesto prezentacijom na temu “Marketing beogradskih maloprodavaca prehrambenom robom – Prodajno osoblje“. Tim je kroz detaljnu analizu podataka, posmatranje razvoja prodaje i analizu očekivanja od prodajnog osoblja izneo predloge unapređenja aktivnosti prodajnog osoblja u maloprodajnim objektima.

Drugo mesto zauzeo je tim sa prezentacijom na temu „Profit kupaca po prodajnim objektima“, dok je treće mesto zauzeo tim sa temom „Analiza asortimana“.

Svi timovi su pokazali stečeno znanje o trgovini, kao i sposobnost identifikovanja i razumevanja različitih strategija maloprodavaca u praksi. Takođe, studenti su pokazali da vladaju upotrebom softvera i tehničkih alata za analizu podataka, svoje analitičke sposobnosti, kao i prezentacione veštine.

Prezentacije studenata možete pogledati na stranici predmeta Trgovinski marketing i menadžment prodaje.

Brainz TV je platforma koja informiše o nauci, obrazovanju i kulturi. Upoznajte naše genijalce na Brainz TV, koja je deo United Media u okviru koje posluje i TV N1.