Mihajlović s direktorom CRBC: Radovi na deonici Surčin-Obrenovac do kraja godine

Biznis 14. maj. 201913:09 > 13:22
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Mileta Mirčetić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i generalni direktor kompanije Čajna roud end bridž korporejšen (CRBC) Du Fej razgovarali su o tekućim i planiranim projektima koje ta kineska kompanija realizuje u Srbiji.

„Hvala na ozbiljnosti i odgovornosti sa kojom kompanija CRBC pristupa svim projektima u Srbiji i očekujemo da tako bude i na projektima koje planiramo da realizujemo u narednom periodu. Za nas su svi projekti za koje smo u poslednjih nekoliko meseci potpisali sporazume sa kompanijom CRBC veoma važni, i deonice Novi Beograd-Surčin i Požega-Boljare na Koridoru 11, kao i rekonstrukcija pruge Beograd-Niš-Preševo“, rekla je Mihajlović. 

Du Fej je kazao da će radovi na deonici Surčin-Obrenovac na Koridoru 11 biti završeni do kraja godine, kao i da je sve spremno za obeležavanje početka radova na deonici tog auto-puta od Preljine do Požege. 

On je rekao da je CRBC spreman da u najkraćem roku potpiše komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd-Surčin, kao i da bi do kraja godine mogli biti pripremljeni tehnička dokumentacija i komercijalni ugovor za rekonstrukciju pruge Beograd-Niš-Preševo. 

Razgovarano je i o projektima izgradnje poslednje deonice Koridora 11 od Požege do Boljara i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, navodi se u saopštenju.