Kineski proizvođač rasvete za automobile zaposliće 1.000 radnika u Nišu

Biznis 07. maj 201917:48 > 17:55
Podeli:
Izvor: Tanjug/Ministarstvo privrede

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je Memorandum o razumevanju za investiciju vrednu oko 50 miliona evra sa direktorkom Sinju Automotiv Lajtinga (Xingyu Automotive Lightinhg) Siaoping Zu i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, koja će omogućiti otvaranje 1.000 radnih mesta.

Kako se navodi u saopštenju, kineski partneri planiraju u Nišu da naprave fabriku rasvete za automobilsku industriju, a ministar Knežević je ocenio da će kompanija doneti nove tehnologije u auto industriju.

„Ova investicija će, po pokretanju proizvodnje, dati novi impuls privrednom rastu Srbije i uticaće na rast izvoza. Uveren sam da će i naši prijatelji iz Kine biti zadovoljni uslovima u Srbiji“, rekao je Knežević.

Početak izgradnje dogovoren je za 2020. godinu, dok će plasman proizvoda biti obezbeđen za tržišta Nemačke, Francuske i Slovačke.

Planirana je saradnja sa vodećim kompanijama u oblasti automobilske industrije, poput BMW-a, Folksvagena, Audija, Pežoa, Renoa, Opela i drugih.

Navodi se da je kompanija Sinju i Automotiv Lajting jedan je od vodećih svetskih proizvođača rasvete za automobilsku industriju.