Planovi za izgradnju metroa u Beogradu – posle Francuza u igri i Kinezi

Biznis 26. apr 201918:28 > 19:16
Izvor: N1

Srbija i Kina, osim niza projekata o kojima je srpska delegacija pregovarala u Pekingu, sarađivaće i na izgradnji beogradskog metroa. Sa kompanijom "Power China" potpisan je sporazum, a prema rečima drugog čoveka prestonice - Kina će finansirati taj projekat.

Deo opozicije oštro kritikuje takav potez i podseća da je Srbija već dogovorila saradnju sa Francuskom za izgradnju metroa.

„Power China“ i Grad Beograd su nedavno ozvaničili saradnju i to kroz Memorandum o razumevanju, kako bi sada kao partneri radili na prioritetnom projektu za Srbiju – na izgradnji metroa u srpskoj prestonici. Time je Beograd korak bliže realizaciji obećanog, tvrde iz vrha gradske vlasti.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na tome što je juče u Kini potpisan memorandum o finansiranju beogradskog metroa sa kompanijom Power China. Vi dobro znate da smo poslednjih godina doživljavali medijsku harangu i torturu zato što smo bili hrabri pa smo rekli: „biće, počećemo da gradimo metro 2020. godine“ i to su nas padali oni koji su obećavali metro i 2002. i 2003. i 2008. i 2011. i ništa nisu uradili da se gradi metro“, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

POVEZANE VESTI:

Nejasno je, međutim, da li to znači da su Kinezi sada u prvom planu za izgradnju metroa kroz srpsku prestonicu, iako je javnost od predstavnika vlasti više puta mogla da čuje da su u igri i Francuzi? Ili su im uloge u ovom projektu podeljene? Funkcioner Demokratske stranke, Balša Božović, za N1 kaže da se dogovorima u Kini narušavaju odnosi sa Francuskom.

„Malo je reći da je neozbiljan čin, iz prostog razloga što ste vi 2011. godine kao država Srbija sklopili međudržavni sporazum sa Francuskom o izgradnji metroa, francuska Vlada vam je donirala milion i po evra za studiju izvodljivosti francuskoj firmi „Ežis“, sa druge strane Aleksandar Vučić 2014. godine potvrđuje međudržavni sporazum između Srbije i Francuske o nastavku tog projekta, da bi se 2019. verovatno informisali preko novina da je Srbija potpisala neki novi memorandum o izgradnji metroa sa Kinom“, kaže Balša Božović.

Ipak, zamenik gradonačelnika Beograda zahvalio se, kako kaže, „kineskim prijateljima“ i dodao da bi se Srbija daleko sporije razvijala da nije podrške koja stiže iz Pekinga. Nedvosmisleno poručuje i da metro počinje da se gradi na vreme.

„Nemojte da verujete, javiće se razne budale, neki koji će se predstavljati kao stručnjaci, nigde nisu stručnjaci. Znači Beogradski metro, zahvaljujući onome što se juče desilo, počećemo da gradimo do kraja 2020. godine“, rekao je Vesić.

„Ja ću vas podsetiti da je Aleksandar Vučić obećao da će prva linija metroa biti započeta 2017. godine i da će biti završena 2019. Mi smo u 2019. godini“, kaže Božović.

Za ekonomske stručnjake sporno je što Srbija i kroz projekat izgradnje metroa dodatno produbljuje saradnju sa Kinom, koju, podsećaju, Evropa prati sa oprezom.

„Posle zaključenja sličnog, neobavezujućeg sporazuma i sa jednom kompanijom iz Evropske unije, zaključivanje ovakvog sporazuma sa kompanijom iz Kine – ne izgleda mi kao dobar, pravi korak za izgradnju metroa u Beogradu. Za izgradnju metroa potrebno je napraviti studiju izvodljivosti, početi neke istraživačke radove, imati jasnu ideju koja će mreža biti, kakav će koncept biti, a finansiranje ide posle toga“, smatra savetnik za strana ulaganja Milan Kovačević.

A kada do finansiranja dođe – Beograd će metro koštati oko 1,3 milijarde evra. Prva linija metroa trebalo bi da ide od Makiškog polja do Mirijeva i to preko Banovog brda – Sajma – Savskog trga – Trga republike – Pančevačkog mosta.