Prva kafeterija Starbaks u Beogradu otvara se sredinom aprila

Biznis 02. apr 201913:11 > 13:14
Podeli:
Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

Prva kafeterija međunarodnog lanca Starbaks (Starbucks) biće otvorena u Beogradu u utorak, 16. aprila, u šoping centru "Rajićeva", u Knez Mihailovoj ulici, saopšteno je danas.

Kako se navodi, Starbaks će imati lokal površine 175 kvadratnih metara sa 104 mesta za sedenje, od čega 41 mesto na terasi.

„Karta pića u beogradskoj Starbaks kafeteriji sastojaće se iz svih standardnih, kao i prolećnih promotivnih napitaka. Širok izbor kolača, grickalica, sendviča i jogurta pripremaće se za goste kafeterije, a osim toga, u kafeteriji će moći da se kupe i pakovanja kafe u zrnu, klasične Starbaks šolje, sezonske kolekcije šolja koje čuvaju toplotu i razni brendirani proizvodi, kao što su aparati za kafu i porcelan“, navodi se u saopštenju.

Adam Mularuk, predsednik za Starbaks u kompaniji Amrest, koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za region centralne Evrope, rekao je da se izuzetno raduje otvaranju objekta Starbaksa u Srbiji, jer se radi o zemlji sa bogatom tradicijom ispijanja kafe.

„Nama je zadovoljstvo što ćemo postati njen deo, stvaranjem mesta na kojem potrošači mogu da uživaju u kafi visokog kvaliteta i otkriju našu strast“, rekao je on.

Kompanija Starbaks osnovana je 1971. u američkom gradu Sijetlu a sada ima više od 30.000 prodajnih mesta širom sveta.