Linije od javnog interesa sa niškog aerodroma – uvođenje nelojalne konkurencije?

Biznis 01. apr 201918:27 > 18:32
Podeli:
Izvor: N1

Javnost i dalje ne zna po kojim kriterijumima su odabrane destinacije za 12 novih avio linija koje su iz Niša najavljene za prvi jul, a koje će država na međunarodnom tenderu ponuditi domaćim i stranim prevoznicima.

Činjenica da će država, jer je proglasila „javni interes“, sa pet miliona evra pomagati nove prevoznike naredne četiri godine, u delu javnosti izaziva sumnju da se iza svega krije namera da se Er Srbija dovede u Niš, što bi vremenom „oteralo“ Vizer i Rajaner, koji rade bez ikakvih subvencija. To bi, ujedno, „upumpalo“ novac građana u tu kompaniju.

Ima li nelojalne konkurencije u tome da neki prevoznici imaju, a neki nemaju pomoć države za isti posao, pitanje je koje lebdi u vazdušnom prostoru Niša, kao i to – ko je predlagao relacije i zašto su relativno blizu onima do kojih već lete dve niskotarifne kompanije iz ovog grada.

POVEZANA VEST

Da je u pitanju politički marketing vlasti u Beogradu, kako bi pokazali da o niškom aerodromu, ipak, znaju da brinu, iako su pre decenije najglasnije kritikovali model subvencionisanja tadašnjih letova, za N1 tvrde oni koji su takođe bili vrlo glasni kada su se bunili protiv odluke lokalnog rukovodstva da vazdušnu luku u Nišu predaju Vladi na upravljanje.

„Taj model je postojao i sada će ga opet biti. On zaista nije dobar ali očigledno da se sa centralnog nivoa aerodromom ne može upravljati na jeftiniji i bolji način. Tako da su Nišlije s pravom zabrinute jer se pribojavaju da će taj tender služiti da se zapravo izbace lou-kost linije i da će, zapravo, kroz subvencionisane cene, Er Srbija preuzeti ove linije“, smatra Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Time se, kaže, ulazi u novi rizik – da kada prođe period subvencija, Niš ostane bez ijednog prevoznika, ukoliko Vlada ne bude odredila novi paket pomoći, pošto su u pitanju sigurni letovi „od nacionalnog interesa“.

Osnov za subvencije nalazi se u Odluci Vlade, gde se Niš uklapa u stavci – nizak BDP. Direktor ovog Aerodroma Dušan Knežević upravo to navodi kao razlog za pomoć budućem ili budućim prevoznicima.

„Javni interes je zato što je čitav ovaj prostor ispod 75 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP) ali i nezaposlenost je veća nego u drugim delovima naše Republike“, kaže Knežević.

Rano je, kažu sagovornici N1, govoriti o tome koje bi cene karata mogle da budu za nove linije, koje će, uz deset postojećih, nesubvencionisanih, zasigurno napraviti priličnu gužvu u maloj aerodromskoj zgradi, gde će biti neophodno više desetina novih službenika.

Za kritičare, prvi jul je nerealan rok, jer bi već sada oni morali da budu na poslu i prolaze obuku za rad. Dodatnu sumnju u dobru nameru vlasti unosi činjenica da nije saopšteno kako je i ko birao destinacije.

„Mi smo tražili od grada da objavi listu ljudi koji su učestvovali u tom procesu, jer definitivno tu nije bilo transparentnosti“, kaže Jovanović.

Koji su bili kriterijumi za izbor novih destinacija za buduće letove iz Niša, danas nismo uspeli da saznamo jer direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte u Nišu Milan Ranđelović nije imao vremena da odgovori na pitanja N1.