Mihajlović s direktorom kineske kompanije CRBC o koridorima i železnici

Biznis 06. mar. 201911:23 > 11:29
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Mileta Mirčetić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s generalnim direktorom kompanije "Čajna roud end bridž korporejšn" (CRBC) Du Fejem o realizaciji velikih infrastrukturnih projekata koje Ministarstvo sprovodi sa tom kineskom firmom.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ambasadorka Кine u Beogradu Čen Bo, bilo je reči o nastavku izgradnje Koridora 11 od Preljine do Požege, gradnji auto-puta Surčin-Obrenovac, ali i zajedničkoj saradnji na izgradnji Fruškogorskog koridora i železničkog Koridora 10 od Beograda do granice sa Makedonijom.

Mihajlović je istakla da dve države imaju odlične bilateralne odnose koji se ogledaju i u dobroj saradnji sa kompanijom CRBC, te da Vlada Srbije započinje novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra i da ima mnogo prostora za buduću saradnju sa CRBC-om, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Pored otpočinjanja radova na deonici auto-puta od Preljine do Požege, za nas su izuzetno važni železnički Koridor 10 od Beograda do makedonske granice, izgradnja Fruškogorskog koridora i izrada projektno-tehničke dokumentacije za završetak Koridora 11 od Požege do Boljara“, kazala je ona.

Istakla je da postoji velika zainteresovanost za projekat izgradnje auto-puta Novi Beograd-Surčin, kao i da je veoma zadovoljna kako napreduju radovi na deonici Surčin-Obrenovac.

Du Fej je rekao da će radovi na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege krenuti početkom aprila i da je ta kineska kompanija zainteresovana za izgradnju brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma (Fruškogorski koridor).

„Znamo koliko je za vas važna železnica, u najskorijem roku ćemo započeti pripremu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pruge Beograd-granica s Makedonijom. Povezivanje regiona dobro je za Srbiju i njene građane“, rekao je Du Fej.