Deonica puta Niš-Dimitrovgrad nije ni otvorena, a već ima pukotine

Biznis 20. feb. 201918:36 > 19:25
Podeli:
Izvor: N1

Još nije ni otvorena, a na deonici autoputa Niš-Dimitrovgrad pojavile su se pukotine. Deo između Proseka i Bancareva, koji je prema onome što piše na tabli, trebalo da bude pušten u saobraćaj pre dve godine, radiće se ponovo.

U Koridorima Srbije tvrde da državu popravka ništa ne košta, kao i da saniranje štete neće pomeriti otvaranje kompletnog autoputa, čiji se datum više i ne pominje.

Na licu mesta – mašine koje ruše asfalt i konstrukciju na nasipu, koji je, na desetak metara visine, građen samo za potrebe istočnog kraka koridora kroz Srbiju.

Nešto što je izgrađeno pre samo koju godinu, a treba da služi desetinama generacija, ruši se zbog pukotina, koje su, kako se navodi, uočene prošle godine.

Na licu mesta kažu da nemaju ovlašćenja da govore. Nezvanično – da će se uzrok pukotina znati kada se otkrije sloj po sloj.

Iz Javnog preduzeća Koridori Srbije – saopštenje. U njemu se, bez navođenja roka za puštanje u saobraćaj, precizira da ova repriza gradnje kod Niša neće odložiti otvaranje autoputa.

Dok bude okončana izgradnja na drugim lokacijama i opremanje obližnjeg tunela, tvrde – ovo će već biti gotovo jer se obe trake ponovo rade na samo 150 metara kolovoza.

Ovo nije prvi naknadni problem koji se tokom izgradnje koridora kroz južnu Srbiju dogodio, pa su u pojedini stručnjaci sumnjičavi u sam kvalitet gradnje.

„U građevini postoji sveto trojstvo, između projektanta, izvođača radova i nadzornog organa. Svi oni snose svoj deo odgovornosti, ali na kraju poslednju reč snosi nadzor. Nadzor je taj koji je bitan, koji treba da ukaže na to ukoliko postoje određeni nedostaci i da signalizora na vreme investitoru. Ovde smo imali slučaj da je izvođač radova uglavnom bio sam na gradilištu, uglavnom bez dovoljnog broja radnika, bez dovoljne količine mehanizacije i bez bilo kakve kontrole oko toga kakav se materijal ugrađuje“, napominje Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Novo – staro gradilište, gde grčka firma Terna sada radi po reklamaciji, nedostupno je za javnost. Tu je i čuvar koji revnosno obavlja posao.

Barikada i na njoj ispisano „Stop“. To znači da zaista niko, bez odobrenja Koridora Srbije, ne može da uđe na gradilište gde se put popravlja. A ispred je tabla, koja stoji još od početka radova, na kojoj piše da je krajnji rok za završetak – 2016. godina. Novi rok se još ne zna.