Vansi erports: Naš cilj je 15 miliona putnika godišnje

Biznis 13. feb. 201910:31 > 10:39
Podeli:
Izvor: N1

Cilj koncesionara beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" je 15 miliona putnika godišnje, rekao je za Večernje novosti generalni direktor Vansi koncesije i predsednik koncesiona, kompanije Vansi erports Nikola Notbar.

Francuska kompanija Vensi erports je od decembra prošle godine preuzela upravljanje beogradskim aerodromom na rok od 25 godina, za šta je platila jednokratnu koncesionu naknadu od 501 miliona evra. 

„Imamo velika očekivanja za Aerodom ‘Nikola Tesla’. Pored sopstvenih napora porast saobraćaja zavisi i od određenog broja makroekonomskih parametara nad kojima nemamo kontrolu. Stoga je komplikovano dati tačnu cifru o očekivanom porastu broja putnika za sledećih pet ili 10 godina. Međutim, naša ambicija je da dostignemo prag od 15 miliona putnika do kraja koncesije“, rekao je Notbar.  

On je naveo da je u interesu beogradskog aerodoma da nacionalna aviokompanija Er Srbija bude uspešna.

„Cilj kompanije Vansi je da radimo zajedno sa Er Srbijom i da ta saradnja bude ključni deo naše strategije razvoja aerodroma. Jedna o naših glavnih ciljeva jeste da unapredimo poslovne uslove aerodroma kako bo omogućili Er Srbiji da ponudi nove linije kao deo svoje strategije stvaranja čvorišta“, kazao je Notbar. 

Ambiciozni planovi razvoja beogradskog aerodorma, po njegovim rečima, uključuju koncept integrisanog rada terminala uz povećani kapacitet i bolju opštu atmosferu u okviru terminala.  

„Sprovećemo i radove na manevarskim površinama aerodroma koji se odnose na dodatne platforme za avione, novu poletno-sletnu stazu, nove rulne staze i rehabilitaciju postojeće poletno-sletne staze. Biće izgradjeni novi komunalni objekti kako bi aerodrom bio efikasnijii u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine, kao što su novo postrojenje za obradu otpadnih voda i solarni paneli“, rekao je Notbar. 

Kompanija Vansi erports će danas na beogradskom Aerodromu obeležiti početak koncesije, a svečanosti će prisustvovati premijerka Ana Brnabić.