Menadžer godine za N1: U VIP-u smo napravili balans poslovnog i privatnog života

Biznis 17. dec 201820:34 > 20:44
Podeli:
Izvor: N1

Šta čini dobrog menadžera, kakav odnos prema zaposlenima stvara dobre poslovne rezultate? Gost InfoBiza TV N1 bio je menadžer godine, direktor VIP Mobajla Dejan Turk.

Na pitanje šta čini dobrog menadžera, Turk za InfoBiz TV N1 kaže: “Kao kapetan broda moraš da usmeris celu ekipu u pravi pravac. Pre svega, dobar menadžer treba da bude lider i uzor i da izvuče najbolje iz cele svoje ekipe.”

A, od ljudi u timu koje vodi, pre svega, očekuje da budu tu za korisnike VIP-a. “Da ne stanu kada vidimo da imamo neke probleme na baznim stanicama i da tu odradimo malo više od 100 odsto. A drugo je da budemo inovativni, da imam timski duh, da radimo kao jedna snažna ekipa”, objasnio je Turk.

Zaposlene, prema njegovoj oceni, na prvom mestu motiviše okruženje koje im firma nudi

“Ja sam siguran da ako uradimo sve što možemo za zaposlene, onda će i zaposleni uraditi ono najbolje za korisnike. To je neko okruženje na koje smo ponosni u VIP-u. Dobili smo prošle godine sertifikat ‘Femili frendli kompani’. To smo dobili jer mislim da imamo dobar balans između poslovnog i privatnog života. Imamo svoj vrtić u firmi, mame kada se vrate na posao rade skraćeno radno vreme, nudimo fleksibilno radno vreme, radno vreme od kuće. Prošle godine smo dobili više od 80 beba u VIP-u, i ja sam uručio zlatni dukat Vipovom mamama i tatama. Imamo besplatno voće, besplatnu kafu… Pokušavamo da napravimo dobar ambijent za rad”, istakao je gost InfoBiza.

Sve to, dodaje on, utiče i na uspeh kompanije koja ima više od 2,2 miliona korisnika čiji broj i dalje raste.