Puštena u saobraćaj deonica od 12 km obilaznice oko Subotice

Biznis 17. dec 201816:17 > 16:18
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je puštanju u saobraćaj deonice Ipsilon kraka, dužine 12 kilometara i najavila da je Vlada Srbije u 2019. godini opredelila 1,4 milijarde dinara za završetak te obilaznice oko Subotice.

„Prošle godine završili smo 6,5 kilometara, ove godine 5,5 kilometara obilaznice koja povezuje granični prelaz Kelebija i industrijsku zonu sa Koridorom 10 i važna je kako za Suboticu, tako i za Srbiju. Naš cilj je da stvaramo uslove za dolazak novih kompanija i dalji razvoj cele zemlje“, rekla je ministarka.

Ona je najavila da sledeće godine kreće rekonstrukcija još jednog dela pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Novi Sad-Subotica-državna granica, i istakla da je u pitanju projekat u vrednosti više od 1,1 milijarde dolara.

Otvaranju deonice sa saobraćaj prisustvovao je i predsednik Skupštine Vojvodina Ištvan Pastor, koji je rekao da je završetak obilaznice oko Subotice san Subotičana više od dve decenije i da se nada da dogodine u ovo vreme biti završeno i preostalih 12 kilometara.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je kazao da su posle višedecenijskog zastoja u novembru 2016. nastavljeni radovi i da će završetak Ipsilon kraka doprineti izmeštanju teškog teretnog saobraćaja iz centra grada.