Telekom: Kopernikus kupljen po tržišnim uslovima i cenama

Biznis 06. nov. 201813:30 > 13:36
Podeli:
Izvor: N1

Telekom Srbija, čiji je većinski akcionar država, zvanično je postao vlasnik 100 odsto udela drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology. Iz Telekoma su za N1 rekli da je kompanija Kopernikus Technology kupljena po tržišnim uslovima i cenama.

Tvrde: Prilikom kupovine Kopernikus Technology, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Telekom Srbija platio je manje od 1.000 evra po korisniku interneta i multimedije.

POVEZANE VESTI:

„Svojom kvalitetnom korisničkom bazom i finansijskim pokazateljima Koperinkus Technology će omogućiti Telekomu Srbija povrat investicije za manje od 5 godina, doprineće povećanju vrednosti kompanije i dugoročnom povećanju operativnog profita za više od 23 miliona evra godišnje“, navodi Telekom.

Sa druge strane, profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski ocenio je za agenciju Beta da je odluka da Telekom Srbija kupi kablovski operater Kopernikus u suprotnosti sa idejom izlaska države iz vlasništva u medijima, kao i da je cena akvizicije previsoka.

„Ta zakonska odredba je prekršena i posao je protivzakonit. To pokazuje da država ne samo da nema nameru da izađe iz medija koje je ranije imala, kao što je Tanjug, nego evo sada kupuje i nove medije. Što se tiče cene, ona je prevelika. Neko hoće da državnim novcem namiri vlasnika. To je partijska stvar“