Vučić Turcima u Kraljevu: Vodite računa o našim ženama

Biznis 21. okt. 201816:54 > 19:59
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Adranima kod Kraljevu radove na izgradnji fabrike tekstila "Jurotaj", zajedno sa predsednikom Upravnog odbora "Taj grupe" Mesutom Toprakom i ministrom trgovine Rasimom Ljajićem.

Planirano je da radovi budu završeni do aprila naredne godine, a investicija je vredna oko 35 miliona evra.

Do 2023. godine u fabrici bi trebalo da bude zaposleno 2.500 radnika.

Obilasku gradilišta prisustvovali su i ambasador Turske Tanžu Bilgič i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Vučić je na gradilištu turske fabrike rekao da je „ponosan“ što je tu danas video i „stotinak žena koje se bore za svoj hleb i gledaju u svoju budućnost“.

„One znaju da neće postati bogate, ali da će moći da prežive i da će im biti bolje“, kazao je Vučić.

Vučić je investitore iz Turske pozvao „da budu fini i ljubazni prema ženama“ iz Srbije, i zahvalio im što će zaposliti „ne samo mlade žene, već i žene od 40 i 50 godina, koje su vredne, i pokazaće lojalnost kompaniji“.

 „Vi Turci što ste dovedeni, da vodite računa o našim ženama, da budete fini i ljubazni prema njima! Jeste li me čuli Turci? Da vodite računa! To su divne, dobre žene, porodične, koje žele da vredno rade kako bi napravile budućnost za sebe i svoje porodice“, kazao je predsednik.

Naveo je da će kraj fabrike biti obdanište za decu zaposlenih kako bi žene mogle da tu ostave decu ili unuke dok rade.

„Mi time dovodimo i drugu i treću platu u neku porodicu. Važno je da imate drugu i treću platu, jer to onda znači bolji život, automobil, more i zimovanje“, kazao je Vučić.

Dodao je da je „veoma srećan zbog Kraljeva u kojem su prethodnih decenija uništene i razorene fabrike, a 20.000 ljudi ostalo bez posla“, a sada će biti izgrađen i autoput prema „Koridoru 10“ i otvoren aerodrom „Morava“ u Lađevcima.

Rekao je da je interes i Srbije i Turske da imaju još bolju saradnju i da se nada još većem broju turskih kompanija i turista u Srbiji.