Mihajlović: Ugovor za autoput Preljina-Požega što pre

Biznis 18. okt. 201814:07 > 14:09
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet potredsednice Vlade/Miloje Mirčetić

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predsednikom Upravnog odbora kineske kompanije CRBC Lu Šanom o novim zajedničkim projektima, uključujući izgradnju autoputa Preljina-Požega i Fruškogorskog koridora, i rekonstrukciju pruge Beograd-Niš.

Mihajlović je rekla da je kompanija CRBC jedan od najvažnijih partnera, i da je učestvovala u izgradnji mosta Zemun-Borča i modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta koja je u toku.

„Gradimo zajedno deonicu Koridora 11 od Surčina do Obrenovca. Očekuje nas i početak radova na izgradnji deonice autoputa od Preljine do Požege, kao i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma“, kazala je Mihajlović.

Ona je na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador Kine Li Mančang, rekla da je za Vladu Srbije veoma važno da se što pre zaključi ugovor o finansiranju za deonicu Preljina-Požega, na kojoj je početak radova planiran u martu 2019.

Lu Šan je kazao da je kineski ministar transporta Li Sjaopeng, koji je boravio u Beogradu u okviru Trećeg samita ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, obišao gradilište mosta preko Save na deonici Surčin-Obrenovac i pohvalio dobru saradnju kineskih izvođača sa srpskom stranom.

Zorana Mihajlović i Lu Šan potpisali su Aneks Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje Fruškogorskog koridora.