Vučić: Rešićemo Petrohemiju po uzoru na RTB Bor i Železaru

Biznis 10. okt 201808:38 > 12:28
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dimitrije Gol

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevom razgovarao o mogućim partnerima za pančevačku Petrohemiju i izrazio nadu da će se to rešiti po uzoru na RTB Bor, smederevsku Železaru i PKB.

„Uhvatili smo poslednji voz za dobre odnose sa Kazahstanom. Neki u regionu su pre petnaestak godina imali više smisla za razumevanje ove zemlje i kompanije iz Kazahstana su investirale u deo petrohemijskog kompleksa u Rumuniji, ali nadoknadićemo to“, rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim rečima, mi u to vreme nismo shvatali šta se u svetu zbiva i nismo se na vreme uključili u borbu za dovođenje investitora.

„Ali, borićemo se i verujem da je Nazarbajev razumeo koliko je to za nas značajno“, kazao je Vučić.

Drugog dana posete Kazahstanu Vučić je gost religijske konferencije koju Nazarbajev organizuje pod nazivom “Verski lideri za siguran svet“. 

Definisani zajednički projekti u odbrambenoj industriji

Ministri odbrane Srbije i Kazahstana Aleksandar Vulin i Bejbut Atamkulov konstatovali su na sastanku u Astani da se saradnja dve zemlje u oblasti odbrambene industrije razvija zadovoljavajućom dinamikom.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane, Atamkulov je izrazio veću zainteresovanost za više oblasti saradnje, a na sastanku su definisani zajednički projekti za naredni period.