Vučević: Spens neće biti porušen "preko noći" bagerima

Biznis 30. sep. 201818:24 > 18:26
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da ne postoji nikakav projekat i plan o rušenju Spensa i da "niko ništa neće raditi preko noći, niti će se pojaviti bageri da poruše objekat".

„To je još jedna notorna glupost da hoćemo da srušimo Spens. Nema nikakvih zakulisnih radnji, ništa se ne radi preko noći, niko ne radi ništa ispod žita“, rekao je Vučević za novosadski Dnevnik.

POVEZANE VESTI

 On je dodao da će, pre nego što bude doneta odluka o sudbini Spensa, biti „urađena ozbiljna analiza koja treba da pokaže šta je najbolje za Grad“.

„Moja ideja, moj cilj je da vidimo da li je najisplativije rešenje javno-privatno partnerstvo. Da za Spens nađemo privatnog partnera, koji bi obavio određene rekonstrukcije, ulagao u objekat da bude energetski efikasniji. Znači, da se izgradi objekat, ne izmešten, nego na tom mestu da dobijemo novi Spens, da se naša deca više ne kupaju u hladnom bazenu, da nam ne curi freon na klizalištu…Da naši klubovi imaju najbolje uslove i građani bolje uslove za rekreaciju. Za izgradnju novog Spensa moraju da se ispoštuju sve procedure, da se uradi studija opravdanosti i izvodljivosti”, naveo je Vučević.