Vučević naredio vanrednu inspekciju na gradilištu Promenade

Biznis 15. sep. 201820:21 > 20:25
Podeli:
Izvor: N1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je vanrednu inspekciju na gradilištu tržnog centra Promenada, nakon navoda da će zbog propusta u radovima biti ugrožen sistem vodosnabdevanja i kanalizacije u Novom Sadu, kao i stabilnost stambenih zgrada.

Vučević je za novosadski Dnevnik rekao da se činjenice svakodnevno proveravaju i da će zbog svega navedenog uslediti vanredna inspekcijska kontrola.

„Apsolutno će sve biti urađeno u skladu s propisima, uz konsultaciju sa stručnjacima. Niko nije ugrožen, niti bi to Grad ikad uradio ili dozvolio“, kazao je gradonačelnik Novog Sada.

On je dodao i da se, kako je rekao, „izmišljotine“ raznih političkih grupacija koje su se naknadno uključile u raspravu o toj temi i misle da će se „ogrebati“ za neki politički poen, mogu okaraterisati kao „besmislene i nekorektne prema građanima“.

Povodom problema nastalih na izgradnji „Promenade“ danas su reagovale i druge opozicione stranke i pokreti, navodeći da od gradske uprave zahtevaju da nipošto ne dozvoli da se na gradsku kanalizaciju priključi sistem za drenažu terena ispod novog tržnog centra.

Opozicione stranke su upozorile da investitor planira da u gradsku kanalizaciju ispušta više od 100 litara vode u sekundi, što bi po njihovim navodima zagušilo sistem i izazvalo poplave u gradu kad god pada kiša.